nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Harrie Jekkers, Koos Meinderts

Harrie Jekkers en Koos Meinderts – De wondereik en andere sprookjes (+ cd)

Er stond eens in een bos heel lang geleden
een jonge eikenboom, die op een zekere dag
opeens zo’n zin kreeg af te wijken van het geijkte pad der eiken
en dat eeuwige seizoengebonden saaie groeigedrag.

Twee seizoenen lang speelden Harrie Jekkers en Klein Orkest in volle zalen door heel Nederland de voorstelling ‘Later is allang begonnen (en vroeger komt nog 1 keer terug)’. Rode draad van de voorstelling was ‘De wondereik’, een sprookje op rijm over een jonge eikenboom die droomt van een groots en meeslepend leven.

Op veler verzoek van het publiek is het verhaal gebundeld in ‘De wondereik en andere sprookjes’, waarin behalve het titelverhaal ook zijn opgenomen ‘De molenaar’, ‘De rivier’, ‘De man in de wolken’ en ‘Ballade van de dood’, waarvoor Harrie Jekkers en Koos Meinderts in 2009 een Zilveren Griffel kregen. De bundel wordt afgesloten met ‘Het vergeten verhaal’, over het belang van het vertellen en doorgeven van verhalen. De wondereik en andere sprookjes is geillustreerd door Fiel van der Veen.”

De wondereik en andere sprookjes verschijnt in september bij uitgeverij Rubinstein.

Update: doorgeschoven naar 11 oktober 2019

Categorie: Van het boekenfront | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon