nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Jonas Geirnaert, Urbanus, Jan Jaap van der Wal, Anne-Marie Jung, Tina de Bruin, Guga Baúl

Jonas Geirnaert heeft, samen met Julie Mahieu, een nominatie voor een Ensor gekregen. De Ensors, genoemd naar schilder James Ensor, zijn de belangrijkste filmprijzen in Vlaanderen. Geirnaert schreef samen met Mahieu het scenario voor de tv-reeks ‘De Dag’ en kreeg een nominatie voor Beste Scenario tv-serie. ‘De Dag’ kreeg trouwens meerdere nominaties: ook voor Beste tv-serie, Beste Acteur/Actrice (Titus De Voogdt, Jeroen Perceval, Sofie Decleir en Maaike Neuville) en Beste Regie.
De animatiefilm ‘Urbanus, de Vuilnisheld’ is genomineerd voor een Ensor in zowel de categorie Beste Animatiefilm als Beste Filmmuziek.
De tv-reeks ‘Fiskepark’, waar Jan Jaap van der Wal in meespeelde, kreeg een nominatie voor Beste tv-serie en Beste Scenario tv-serie. Op 14 september worden de Ensors uitgereikt tijdens het filmfestival van Oostende.
www.filmfestivaloostende.be

Anne-Marie Jung, Tina de Bruin en Eva van der Gught gaan in januari de Kilimanjaro beklimmen voor War Child. De War Child’s Kili-Challenge duurt zeven dagen en voert naar 5.895 meter hoogte. Je kan de dames sponsoren via onderstaande link:
www.kilichallenge.voorwarchild.nl

Komiek en imitator Guga Baúl werkt aan een eigen album, getiteld ‘Ongehoord’. De nummers zal hij inzingen met zijn imitaties van o.a. Clouseau, Bart Peeters, Raymond van het Groenewoud, Kommil Foo en Gorki. Naar verwachting verschijnt het album in november.

Categorie: Divers | Meer over: , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...