www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Hahaha! – Humor in de Nederlandse literatuur

Op 3 november kan je in de Kleine Komedie in Amsterdam gaan kijken naar Hahaha! – Humor in de Nederlandse literatuur. Er wordt die avond gekeken of je humor terugvindt in de schrijfsels van auteurs.

Denkend aan humor zie je dronken scribenten vaag in een Peter van Straaten staan. Er vliegen je gevleugelde zinnen om de oren. ‘Humor is overwonnen droefheid’ (Bomans). ‘Vroeger kon je lachen’ (Carmiggelt). En ‘Tot zoens!’ (Campert). Maar is dat alles? Ha! Laat ons niet lachen! Annie M.G. Schmidt doet je grinniken, Drs. P bulderen, Kees van Kooten schateren, Maartje Wortel grijnzen en Ingmar Heytze gniffelen. Om poëzie nota bene! Gummbah is absurdist, Georgina Verbaan onvergelijkbaar, Hans Dorrestijn tragikomiek.

Schrijvers lezen hun eigen werk, podiumdieren brengen de geestigste schrijvers. Kees Prins leest Carmiggelt. Olga Zuiderhoek Annie M.G. en Judith Herzberg. Frank Groothof zingt Willem Wilmink. Dafne Holtland doet Drs. P. Is dat humor? Ja, dat is humor. Is dat Nederlandse literatuur? Jazeker! Dat is Nederlandse literatuur. Sterker nog: dat is Humor in de Nederlandse literatuur.

Meer info en kaarten:
www.dekleinekomedie.nl

Categorie: Divers | Meer over: , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...