nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Hommage aan Harry Bannink tijdens Delft Chamber Music Festival

Het Delft Chamber Music Festival vindt dit jaar plaats van 25 juli t.e.m. 4 augustus. Met als thema Orpheus brengt de klassieke muziek de Griekse mythologische figuur Orpheus op het concertpodium tot leven.

Morgennamiddag vindt er een Harry Bannink hommage plaats in de Van der Mandelezaal. Dit is een hommage met klassieke muziek ter nagedachtenis van componist Bannink, die dit jaar 20 jaar geleden overleed. In dit concert komen zowel bekende (Wat voor weer in Den Haag, Kees, Duiffies, Zeur Niet, etc.), als onbekendere liedjes aan bod.

Wijnand van Klaveren componeerde speciaal voor het Delft Chamber Music Festival het stuk Hommage aan Harry voor fluit & pianokwintet. Deze een ode aan de muziek van Bannink, met gebruikmaking van veel thema’s en melodieën uit zijn werk, beleeft zijn wereldpremière tijdens dit concert. Over Bannink zegt Van Klaveren “Wat een inspirerende vakman, zo veel stijlen en wat een tekstzetter.”

Daarnaast komt er ook lievelingskamermuziek van Bannink aan bod, waaronder werken van Bach, Mompou, Poulenc, Grieg en Scarlatti. De klassieke muzikanten duiken diep zijn muzikale wereld en vinden allerlei onvermoede inspiratiebronnen, die zeker te horen zullen zijn.

Meer info:
www.delftmusicfestival.nl

Categorie: Extra voorstelling | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...