www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Een kamer in het verleden

In 1996 stelde het radioprogramma ‘De Avonden’ zich de vraag: ‘Wat overkomt een mens alleen, een week lang dag en nacht opgesloten in een ruimte met alleen internet’. Dit onder de titel ‘Een kamer in de toekomst’. Nu lijkt menig internettrol zo zijn dagen door te brengen.

In 2010 werd het experiment herhaald, maar nu omgekeerd. Wekelijks werd iemand naar een afgelegen plek in Nederland gestuurd waar geen televisie en radio beschikbaar zijn, geen mobiele telefoon en geen internet. Die plek is een drijvende bungalow op het water van het Lauwersmeer. De gast mag kiezen wat er in de koelkast ligt, welke cd’s en boeken er mee gaan, maar blijft verstoken van contact met de buitenwereld, behoudens het korte gesprekje met de man met de motorboot die dagelijks hun audioverslag op komt halen.

Onder de gasten waren de cabaretiers Paulien Cornelisse, Nilgün Yerli, Wim Helsen en Arjen Lubach. Via de website van de VPRO is het project niet meer te beluisteren, want alles van waarde is weerloos, maar gelukkig zijn de afleveringen nog wel hier te beluisteren.


Paulien Cornelisse
de bagage
radioverslag 1
radioverslag 2
radioverslag 3
radioverslag 4
de balans opmaken

Nilgün Yerli
radioverslag 1
radioverslag 2
radioverslag 3
radioverslag 4
de balans opmaken

Wim Helsen
radioverslag 1
radioverslag 2
radioverslag 3
radioverslag 4
de balans opmaken

Arjen Lubach
radioverslag 1
radioverslag 2
radioverslag 3
radioverslag 4
de balans opmaken

Categorie: Multimedia | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.