nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Watskeburt, Lage Landen?

Peter van Dyck – Watskeburt, Lage Landen?

Journalist en muziekfanaat Peter Van Dyck stelt met Watskeburt, Lage Landen? een ware eregalerij van de Nederlandstalige muziek samen. Hij is gaan graven in leven en werk van bekende helden, vergeten goden en rijzende sterren van het Vlaamse en Nederlandse muziekfirmament: van volkszangers en cabaretiers tot polderrockers, beatniks, nederpoppers en frithoppers.

Peter Van Dyck legde zijn oor te luister bij onder meer Boudewijn de Groot, Guido Belcanto, Herman van Veen, Kommil Foo, Raymond van het Groenewoud, Rick de Leeuw, Henny Vrienten, Kris Wauters, Bart Peeters, Stef Bos, Spinvis, Flip Kowlier, Eva De Roovere en Roosbeef. Hij schrijft hun kleurrijkste anekdotes op en verdiept zich in hun meest iconische songteksten.

Watskeburt, Lage Landen? is inmiddels verschenen bij uitgeverij Lannoo.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over: , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.