www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Van Kooten en De Bie, Philippe Geubels, William Boeva, Marjolijn van Kooten

Diverse typetjes van van Kooten en De Bie zijn opgenomen in de Dikke Van Dale, zo heeft hoofdredacteur Ton den Boon bekend gemaakt. Het duo heeft tientallen uitdrukkingen aan het Nederlands toegevoegd of gepopulariseerd, zoals b.v. de vieze man. Deze uitdrukking bestond al langer, maar inmiddels is die uitdrukking als soortnaam onlosmakelijk verbonden met het typetje van Kees van Kooten.

Philippe Geubels werkt voor RTL aan Geubels en de Hollanders, zo laat hij weten in de weekendbijlage Hallo van Het Belang van Limburg. De opzet, met een studiogedeelte en interviews, is hetzelfde als bij het Vlaamse programma Geubels en de Belgen. Maar inhoudelijk is het geen één-op-één kopie van het Vlaamse origineel. In Geubels en de Hollanders gaat het er ook over hoe Geubels als buitenstaander naar Nederland kijkt. Een uitzenddatum is nog niet bekend.

William Boeva is peter geworden van pup William van Hachiko vzw. Deze organisatie traint honden om mensen met een beperking te helpen.

Cabaretiere Marjolijn van Kooten heeft de tekst geschreven voor de komedie ‘Mijn man begrijpt me niet’, gespeeld door Victoria Koblenko, Anouk Maas en Tanja Jess. De regie is in handen van comedian Bob Maclaren en tekstadvies door Philip Walkate. Van oktober in het theater:
mijnmanbegrijptmeniet.nl

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...