nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Bieslog van Wim de Bie terug online

De weblog Bieslog van Wim de Bie is, na een afwezigheid van zes jaar, terug online.

De Bie schreef sinds 2002 zes jaar lang op deze weblog, waarbij hij tekst afwisselde met audio en video. Hij gaf commentaar op de politiek, maakte muziek, legde verzamelingen vast, deed interviews, filmde en fotografeerde, gaf culturele tips en wees lezers op de toen nog nieuwe mogelijkheden van het internet. De 6000 berichten en originele audio- en video-items van het destijds grensverleggende internetproject zijn nu weer online beschikbaar.

Bieslog werd in 2013 offline gehaald omdat de gebruikte techniek te verouderd was. Het is financieel onmogelijk om alle websites die de VPRO de afgelopen 25 jaar gemaakt heeft online te houden. Maar de ontsluiting van digitaal erfgoed gaat de VPRO wel aan het hart.

Een groot deel van het oeuvre van Van Kooten en De Bie is online beschikbaar via YouTube, Spotify of als gedigitaliseerd drukwerk (Het Grote Bescheurboek). Daarom mag het van oorsprong al digitale Bieslog niet ontbreken.

Bieslog ziet er nog steeds uit zoals de site er vroeger uitzag. Dat betekent dat plaatjes klein zijn en de video’s niet de hoge kwaliteit hebben die we nu gewend zijn. Sommige functies werken niet meer en op mobiel doet de site het ook niet goed. Maar de site geeft wel een mooi beeld van een periode waarin het internet nog niet gedomineerd werd door grote platforms als Facebook, Instagram of YouTube.
www.bieslog.nl

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...