nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Cabaretiers en andere predikers met o.a. Kiki Schippers

De Koningstheateracademie Den Bosch en de dominicanen in Nederland (officieel de Orde der Predikers, sinds 1216) gaan een bijzondere samenwerking aan met de voorstelling ‘Cabaretiers en andere predikers’.

“Wat heb je te zeggen? En wat wil je betekenen? Dit zijn centrale vragen voor zowel cabaretiers als predikers. Beide raken ze vaak morele en existentiële thema’s aan, met wie ze zijn en wat ze kunnen. Ze zetten mensen aan het denken in een cultuur waarin grote thema’s spelen en waarin het gemeenschappelijk gesprek over wat waar, echt en mooi is soms maar moeizaam wordt gevoerd.”

In deze voorstelling ontmoeten vier kunstenaars (cabaretiers) en vier verkondigers (predikers) elkaar. Ze bevragen elkaar op hun inspiratie en engagement en geven hun indrukken terug in de vorm van een conference, preek, lied of overweging. De cabaretiers zijn Patrick Nederkoorn, Kiki Schippers, Minou Bosua en Thijs van de Meeberg. De predikers zijn Holkje van der Veer, Jozef Essing, Erik Borgman en Richard Steenvoorde.

De voorstelling van 23 september in de Verkadefabriek in Den Bosch was snel uitverkocht, vandaar dat er een nieuwe datum werd toegevoegd: maandag 7 oktober in de Dominicus Amsterdam.

Meer info en kaarten:
www.dominicanen.nl

Categorie: Extra voorstelling | Meer over: , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...