nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Werkkamer Wannes Van de Velde naar Museum Vleeshuis

De werkkamer van de Vlaamse kleinkunstzanger Wannes Van de Velde (1937 – 2008) krijgt een nieuwe thuis in het Museum Vleeshuis in Antwerpen.

Dat het museum deze werkkamer krijgt, is niet toevallig – Van de Velde groeide immers op in het oude schipperskwartier, de straten rond het museum. Zijn eerste lied ging trouwens ook over de wijk rond het Vleeshuis en de afbraak ervan. Toen het Museum Vleeshuis in 2006 heropende, kreeg het overigens de ondertitel ‘Klank van de Stad’, een verwijzing naar “Ik wil deze nacht in de straten verdwalen”, het bekendste lied van Van de Velde.

Met de werkkamer wil het museum tonen dat Van de Velde meer was dan alleen een liedjesschrijver – hij was naast kleinkunstenaar immers ook beeldend kunstenaar. Alles bij elkaar zullen er meer dan 700 stukken die Van de Velde inspireerden, waaronder houten poppen, schilderijen, boeken, foto’s en instrumenten, te zien zijn in de werkkamer.

Vanaf 8 september, maw vanaf Openmonumentendag, is de werkkamer te bezoeken.

Meer info:
www.museumvleeshuis.be

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...