nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

John van Elk overleden

Gisteren is John van Elk op 82-jarige leeftijd overleden. Hij werd bekend als toneelmeester bij Toon Hermans. Vooral de scène, waarin Toon hem vraagt om een tennisracket uit de auto te halen, werd legendarisch.

Van Elk gaat op zijn veertiende aan de slag in het circus. Hij is een veelzijdig circusartiest – van acrobaat tot beren- en leeuwentemmer. Aangezien hij op dat moment nog geen zestien is, is hij ’s werelds jongste roofdierentemmer.

In 1961 vraagt Toon Hermans hem vijf dagen te helpen bij zijn optredens. Er is een klik, Van Elk wordt toneelmeester en krijgt een plek op het toneel naast Hermans. De samenwerking zou 27,5 jaar duren. Over deze samenwerking brengt hij in 2015 het boek De Toonaangever uit.

Jacques Klöters over John van Elk.
facebook.com/jkltrs

Foto: Flappie

Categorie: Divers | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...