nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Plaquette voor Conny Stuart

Aan de Stationsweg 42 in Wijhe, het geboortedorp van Conny Stuart, werd ter ere van haar een plaquette onthuld. Deze hangt aan de gevel van de tussenwoning uit 1905 met bedsteedeuren, die oorspronkelijk 26 als huisnummer had.

Op de plaquette staat o.a. dat Conny Stuart Nederlands eerste musicalster was. Stuart speelde in 1965 de hoofdrol in de eerste Nederlandstalige musical, ‘Heerlijk duurt het langst’, die door Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink werd geschreven, en trad later ook op met Wim Sonneveld.

Het idee voor de plaquette is afkomstig van de Historische Vereniging Wijhe.

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...