nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Manon Kroezen

Afgelopen maand verscheen het boek ‘Rudy hoort er ook nog bij’ van Manon Kroezen.

“Mensen met dementie schamen zich maar al te vaak voor hun hersenziekte. Ook veel dierbare naasten weten niet goed hoe ze ermee moeten omgaan. Hoewel het aantal mensen met dementie de komende jaren sterk zal toenemen, weet het grote publiek nog maar bar weinig over deze ongeneeslijke aandoening. En speelt de pijn zich vooral af achter gesloten deuren. In ‘Rudy hoort er ook nog bij’ laat Manon Kroezen op een liefdevolle, humoristische, maar ook confronterende manier zien wat er zich afspeelt in de belevingswereld van iemand die lijdt aan dementie. En niet te vergeten, op wat voor manier de naaste omgeving ermee om gaat. Tijdens haar werk als muzikaal begeleider, raakt Manon verwikkeld in de emotionele strijd van Rudy, een heer op leeftijd die de weg helemaal kwijt is. En dat zal haar kijk op de ziekte dementie voorgoed veranderen.”

Kroezen stond vorig jaar in de halve finale van het Leids Cabaret Festival. Naast haar optredens werkt ze als muzikaal begeleider bij een kleinschalige dagbesteding voor mensen met dementie.

‘Rudy hoort er ook nog bij’ wordt uitgegeven door Uitgever Aarde.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...