www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Inschrijving Annie M.G. Schmidtprijs geopend

De inschrijving voor de Annie M.G. Schmidtprijs is geopend. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een tekstschrijver, componist en uitvoerend artiest voor het beste Nederlandstalige kleinkunstlied van het afgelopen seizoen. Op zondag 30 maart 2020 vindt de besloten uitreiking plaats in Amsterdam.

Van elk professioneel, geboekt kleinkunstprogramma dat makers in het seizoen 2018/2019 (periode 25 augustus 2018 – 31 december 2019) hebben uitgebracht, geproduceerd, geschreven of gespeeld, kunnen maximaal drie liederen ingestuurd worden voor de Annie M.G. Schmidtprijs. Voor een correcte en goede beoordeling vraagt de organisatie aan inzenders om een geluidsregistratie van het betreffende lied toe te sturen, vergezeld van een uitgeschreven tekst, met vermelding van tekstschrijver(s), componist(en) en uitvoerend artiest(en). De bijdrage kan tot uiterlijk 16 december 2019 worden ingestuurd.

De Annie M.G. Schmidtprijs is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival en bestaat uit een bronzen borstbeeld en een geldbedrag van €3.500,- te verdelen onder de tekstschrijver(s), componist(en) en uitvoerende artiest(en).

Inschrijven kan via:
inschrijven.anniemgschmidtprijs.nl

Recente winnaars zijn: Jan Beuving, Tom Dicke en Patrick Nederkoorn met ‘Die geur’ (2018), Joost Zwagerman en Wende met ‘Voor alles’ (2017), Kiki Schippers en Rolf Verbaant met ‘Er spoelen mensen aan’ (2016), Jan Rot met ‘Stel dat het zou kunnen…’ (2015), Yentl en de Boer met ‘Ik heb een man gekend’ (2014), Peer Wittenbols, Mike Roelofs en Gerard van Maasakkers met ‘Mijn Kind’ (2013), Jan Beuving, Nico Brandsen en Angela Groothuizen met ‘Vinkeveen’ (2012), Egbert Derix en Gerard van Maasakkers met ‘Zomaar Onverwacht’ (2011).

Foto: Jaap Reedijk

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...