nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Overzichtstentoonstelling Kamagurka: ‘Kamagurkistan. De grenzen van de ernst’

Dit najaar loopt in het Mudel in Deinze de eerste grote museale tentoonstelling van Kamagurka in België: ‘Kamagurkistan. De grenzen van de ernst’.

Deze expo bundelt ongeveer 70 recente kunstwerken en cartoons van Kamagurka en van verzamelaars. Ook staat er een robot, die dagelijks cartoons afprint – deze robot stond ook op de overzichtstentoonstelling ‘Kamagurkistan, voorbij de grenzen van de ernst’, die vorig jaar in het Het Noordbrabants Museum in Den Bosch te zien was. De naam Kamagurkistan verwijst trouwens naar het gelijknamige radioprogramma op Studio Brussel uit 2002, waarin Kamagurka vertelde over het fictieve land Kamagurkistan.

“De meesten kennen Kama als een veelzijdige kunstenaar voor wie geen taboe veilig is. Al meer dan 50 jaar overrompelt hij zijn publiek met zijn cartoons, tekeningen, schilderijen, muziekstukken en theaterperformances. Dit najaar daagt het Mudel de bezoekers uit om samen met Kamagurka de grenzen van de ernst te verkennen. Je krijgt een overzicht van Kamagurka’s absurdistische en vaak (met opzet) choquerende oeuvre.”

‘Kamagurkistan. De grenzen van de ernst’ loopt nog tot 26 januari in het Mudel in Deinze.

Meer info:
www.mudel.be

Categorie: Divers | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...