nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Nieuw album én DVD: Harrie Jekkers & Klein Orkest

Midden oktober verschijnt de nieuwe CD én DVD van Harrie Jekkers en het Klein Orkest, ‘Later is al lang begonnen & vroeger komt nog 1 keer terug’, met nummers uit de gelijknamige theatertour. Op de DVD staat de integrale theatervoorstelling, niet de verknipte versie die in twee delen op tv was te zien.

Na een sabbatical van 14 jaar gevolgd door de zeer succesvolle voorstelling Jekkers en Jeroen (met Jeroen van Merwijk), heeft Harrie Jekkers de smaak weer te pakken. In 2017 keerde hij nog één keer terug naar zijn muzikale roots, want voordat hij bekendheid kreeg als cabaretier was hij van 1979 tot 1985 zanger van de succesvolle popgroep Klein Orkest.

Nederland viel destijds als een blok voor hits als: Laat mij maar alleen, Koos Werkeloos en Over 100 jaar (zijn jullie allemaal dood).

De band scoorde twee evergreens: O, O, Den Haag en Over de Muur. Liedjes die na 35 jaar nog altijd hoog staan genoteerd in de top 2000 en overal uit volle borst worden meegezongen. Ook kreeg de band een Edison uitgereikt voor de LP Roltrap naar de Maan. Een LP met 13 prachtige kinderliedjes waarmee zo’n beetje half Nederland zijn kinderen heeft opgevoed.

Harrie Jekkers laat vroeger nog één keer laten terugkomen in de vorm van een muziektheaterprogramma over en door Klein Orkest. Jekkers vertelt op zijn eigen cabareteske wijze over het ontstaan en het einde van die band, en hij zal daarbij worden begeleid door twee oorspronkelijk bandleden, Chris Prins (bas) en Niek Nieuwenhuijsen (drums), en de nieuwe aanwinst Henk Jan Heuvelink (toetsen).

Tracklist:
1. Later is al lang begonnen
2. Verloren tijd
3. Leuk is raar
4. Yoghurt met banaan
5. Soldaat op de foto
6. Het harde zadel
7. Even voor eeuwig
8. Achter elke deur
9. Ellie
10. Rood, Geel & Blauw
11. Ik hou van mij
12. De step
13. ’t Lijk
14. Ze ziet me niet
15. De leugenaar
16. Laat mij maar alleen
17. Koos Werkeloos
18. ’t Hek
19. Leve het nijlpaard
20. Over de Muur
21. Over 100 jaar
22. O, O, Den Haag

Categorie: CD, DVD | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...
Mastodon