nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Angela Groothuizen, Flip Noorman

Een overzicht van de premières deze week, met: Angela Groothuizen, Flip Noorman.

Angela Groothuizen – Lueke binge
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam, 14 okt 2019.

‘Ik gaa met je lueke binge’ staat er op de strippenkaart die Angela 16 jaar geleden op moederdag kreeg van haar dochters. Nu Angela 60 wordt en haar dochters volwassen zijn, is het hoog tijd om die strippenkaart te gaan innen.

Samen met haar muzikale kompaan Nico Brandsen viert Angela hun 25-jarige bestaan in de theaters. Alleen: Angela is niet van de jubilea, van het omzien in nostalgie. Welnee, da’s zonde van de tijd. Voorwaarts! Maar toch, hoe nu verder de komende dertig jaar? Moet het roer niet radicaal om?

In Lueke binge bepaalt Angela haar positie in deze steeds sneller draaiende wereld. Deze rasverteller pakt je bij de kladden met een prachtig verhaal en wondermooie nieuwe liedjes die je in je kern raken.

Te zien tot en met 15 mei 2020.
speellijst

Flip Noorman – Flip Noorman zingt Leonard Cohen
Premiere: Kantine Walhalla in Rotterdam, 20 okt 2019.

Na het overlijden van Cohen in 2016 bracht Flip Noorman eenmalig een hommage aan zijn grootste inspiratiebron in Paradiso. Na vele verzoeken om het toch niet bij die ene keer te laten is hij gezwicht om het programma nu ook in het theater te brengen. Bijgestaan door een deel van zijn band ‘De Noormannen’ brengt hij nu zowel de originele liedjes van de meester als een aantal vertalingen van zijn eigen hand.

Te zien tot en met 9 maart 2020.
speellijst

foto: Marthe Hennink

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.