nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Koen Dewulf, Karel Michiels

Afgelopen maand verscheen Kwijt, het nieuwe boek van Koen Dewulf, dat hij samen schreef met Karel Michiels.

“Dementie is soms om te lachen. Dementie is leven in het hier en nu. Dement is niet verloren. Zingen, lachen, lezen, genieten, bewonderen: het kan nog allemaal als je iets kwijt ben in de hersenen. Vraag maar aan de mensen die zorg dragen voor familieleden, vrienden en patiënten met dementie. Vaak leren ze elkaar kennen van een heel andere kant en ontstaat er tussen hen een nieuwe, innige band. Wat verloren gaat, komt nooit meer terug. Herinneringen vervagen, vergetelheid slaat toe. Maar je wordt daardoor niet minder mens. Het leven blijft de moeite om geleefd te worden.

In dit boek brengt cabaretier Koen Dewulf zijn liedjes, sketches en cartoons over dementie samen met de verhalen van auteur Karel Michiels. Voor iedereen die met deze uitzichtloze aandoening te maken krijgt maar er toch het beste van wil maken, en het leukste, en het grappigste, en het mooiste, en het liefste.”

Kwijt wordt uitgegeven door Uitgeverij Willems.
Kwijt

Karel Michiels is recensent voor de Vlaamse krant De Standaard. Vorig jaar sprak de Zwartekat redactie met hem in het kader van de ‘Onder recensenten’-podcasts.
Herbeluister het interview hier:
Onder recensenten

Categorie: Van het boekenfront | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...