www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Rotterdamse Laurenspenning voor Wim Kerkhof

De Laurenspenning 2019 is toegekend aan Wim Kerkhof, in 1979 oprichter en sindsdien manager, producer, tekstschrijver, componist, contrabassist, toetsenist en zanger van The Amazing Stroopwafels. Stichting De Laurenspenning brengt hiermee haar waardering tot uitdrukking voor de manier waarop Wim Kerkhof in zijn liedjes zijn liefde voor Rotterdam en regio bezingt. Veel Rotterdammers kennen The Amazing Stroopwafels van de talloze straatoptredens die zij in de veertig jaar van hun bestaan hebben gegeven en nog altijd geven. Merlijn Kerkhof, zoon van de laureaat, beschrijft in het dit jaar verschenen boek Oude Maasweg kwart voor drie de geschiedenis van de band.

De Laurenspenning wordt op donderdag 14 november om 17.30 uur uitgereikt in de Grote of Sint-Laurenskerk in Rotterdam. De feestrede wordt gehouden door Mike Boddé, pianist, schrijver, theatermaker. De uitreiking wordt opgeluisterd met optredens van Fred Piek, Dave von Raven en Arjan Spies en natuurlijk The Amazing Stroopwafels.

Het is sinds 1959 de 53ste keer dat de Laurenspenning is toegekend. Met de penning worden personen onderscheiden voor hun inzet voor de Rotterdamse samenleving. Doorslaggevend is de mate waarin zij anderen hebben geïnspireerd. Het motto van de Laurenspenning is: ardens ipsa fides alios incendit in ignem (‘vurig enthousiasme doet ook anderen ontvlammen’). In recente jaren ging de Laurenspenning naar Philip Powel van BIRD, Linda Malherbe van Verhalenhuis Belvédère, burgemeester Ahmed Aboutaleb, cultureel ondernemer Jeroen Everaert en de vrijwilligers van de Pauluskerk, Aruna Vermeulen van het HipHopHuis en Rachel van Olm en Harry-Jan Bus van Theater Walhalla. Voor een volledige lijst van laureaten
www.laurenspenning.nl

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.