nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Guido Belcanto

Vanavond gaat de aflevering van Belpop over Guido Belcanto.

Compromisloos, eigenzinnig en nostalgisch. Enkele typerende eigenschappen van zanger Guido Belcanto. Al drie decennia lang brengt de witte raaf van de Belpop zijn zalvende levensliederen, wars van commercie of heersende trends. Het succes wordt hem niet in de schoot geworpen. Als beginnend artiest moet hij opboksen tegen het scepticisme van critici en journalisten omdat die hem niet in een vakje krijgen geplaatst. Zijn albums groeien al snel uit tot cultplaten, maar commercieel succes laat op zich wachten. Belcanto moet knokken voor erkenning. Hij wisselt periodes van geluk af met depressie en zelftwijfel, maar de aanhouder wint. Door zichzelf artistiek steeds weer heruit te vinden, krijgt hij uiteindelijk de verdiende erkenning. Anno 2019 wordt hij door het kruim van de Belgische muziekwereld op handen gedragen. Zijn fanbase blijft groeien en verjongen.

Met getuigenissen van o.a. Belcanto himself, Hilde Versmissen (zus), Ottilia Van Bruggen (ex-vrouw), Vitalski, Walter Poppeliers, Jan De Smet, Lieven De Maesschalk en Maaike Cafmeyer.

Belpop wordt uitgezonden op CANVAS om 21u20.

Categorie: Op tv | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...