nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Bevergem

Vanaf vanavond herhaalt de Vlaamse zender Eén Bevergem, de reeks van en met Freddy De Vadder.

Stand-up comedian Freddy De Vadder zoekt een plek waar hij zich tijdelijk kan terugtrekken in de anonimiteit. Hij belandt in het onooglijke fictieve West-Vlaamse dorpje Bevergem, waar de corrupte OCMW-voorzitter Claude Delvoye, een rol van Piet De Praitere, hem een loft verhuurt. Niemand weet waarom De Vadder hier komt wonen en zelf doet hij er ook het zwijgen toe.

Bevergem is een absurde fictiereeks over een West-Vlaams dorp met ontspoorde inwoners, gedreven door foute ambities en ijdelheid. Naast De Vadder bestaat bestaat de cast uit ondermeer Piet De Praitere, Han Coucke, Sébastien Dewaele, Gunter Lamoot, Wannes Cappelle, David Galle en Dries Heyneman.

De reeks won verschillende prijzen, waaronder de HA! van Humo. Dat Bevergem populair was, bewijst het feit dat het woord “nurfen”, dat in de reeks werd gebruikt, het meest gegooglede woord van 2015 in Vlaanderen werd en dat terwijl Bevergem pas in het najaar van 2015 werd uitgezonden.

Bevergem wordt uitgezonden op Eén om 21u35.

Categorie: Op tv | Meer over: , , , , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...