nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Wim Daniëls schrijft opnieuw Groot Dictee der Nederlandse Taal

Op 2 november presenteert NPO Radio 1 voor de tweede keer het Groot Dictee der Nederlandse Taal en dit in samenwerking met De Taalstaat, het Genootschap Onze Taal en productiebedrijf Men at Work. Frits Spits is gastheer.

Wim Daniëls is dit jaar opnieuw de schrijver van het dictee: hij zorgt ervoor dat de tekst, die betrekking heeft op het nieuws van 2019, ook dit jaar maakbaar is voor iedereen die de spellingsregels beheerst. Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer, zal het dictee voorlezen en presentatie is in handen van Frits Spits.

De uitzending van Groot Dictee der Nederlandse Taal wordt zaterdag live uitgezonden op NPO Radio 1 vanuit de bibliotheek in de Broederenkerk in Zutphen van 11.00 tot 13.00 uur. Twintig BN’ers, waaronder Ronald Snijders en Johan Goossens, nemen het tijdens de uitzending op tegen twintig luisteraars van het KRO-NCRV-programma De Taalstaat.

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...