Vanwege het coronavirus zijn alle voorstellingen tot en met 1 juni afgelast. Controleer de website van het theater voor meer info.
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Ramses Shaffy

Deze maand verschijnt het boek ‘Door alles heen: Ramses Shaffy 1933-2009’ van Sylvester Hoogmoed.

In december is het tien jaar geleden dat Ramses Shaffy stierf. Zijn nalatenschap is destijds ondergebracht bij de collectie van het Theater Instituut. De Stichting Ramses Shaffy opent nu voor het eerst deze archieven ten behoeve van een luxe koffietafelboek, waarin de muziek, kunst en levenswandel van Shaffy worden gevierd als nooit tevoren.

Sylvester Hoogmoed, de biograaf van ‘Ramses Shaffy/We zien wel’ kreeg de eervolle opdracht om dit ultieme Ramses-naslagwerk te schrijven. Naast Hoogmoeds teksten, gelardeerd met waanzinnige illustraties uit de archieven, maken ook twee cd’s deel uit van dit boek. Een van deze schijfjes staat vol met zeldzame, nooit eerder officieel uitgebrachte opnamen, bij elkaar gebracht door Piet Tullenaar voor Universal Music.

‘Door alles heen: Ramses Shaffy 1933-2009’ wordt uitgebracht door Uitgeverij Jea.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...