www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Documentaire Jasperina: Op eenzame hoogte

Vanaf later deze week loopt in een aantal bioscopen de film ‘Jasperina: Op eenzame hoogte’, in een regie van Simone de Vries. De documentaire gaat over Jasperina de Jong, de eerste cabaretière met een one-womanshow, en geeft een inkijk in haar leven a.d.h.v. unieke archiefbeelden.

“Jasperina de Jong (81) woont met haar hond in een bos, teruggetrokken. Ze heeft alles al zo vaak verteld: hoe ze als meisje al mooi kon zingen maar eigenlijk balletdanseres wilde worden, hoe Wim Kan haar niet aannam wegens gebrek aan talent. Dat bleek een vergissing: ‘Pien’ ging een glansrijke carrière tegemoet, schopte tegen heilige huisjes, was een feministe pur sang – kostwinner, de eerste met een onewomanshow. Maar had ze tijd genoeg voor haar gezin? En hoe ging ze verder na de dood van Eric Herfst, haar liefde, echtgenoot, mentor en regisseur?”

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...