nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Jeroen van Merwijk, Kasper van Kooten, Op Sterk Water, Paul Haenen, Sara Kroos

Een overzicht van de premières deze week, met: Jeroen van Merwijk, Kasper van Kooten, Op Sterk Water, Paul Haenen, Sara Kroos.

Jeroen van Merwijk – Was volgend jaar maar vast voorbij
Premiere: Griffioen in Amstelveen, 12 nov 2019.

Kenners beschouwen Jeroen van Merwijk als een van de beste liedjesschrijvers van Nederland. Dit jaar doet hij iets unieks: een oudejaarsavondconference in liedvorm. Onder de titel Was volgend jaar maar vast voorbij onderneemt Van Merwijk een nooit eerder gedane poging om het jaar 2019 te duiden en vooral te bezingen. Liederen over Vreugdevuren in Scheveningen, de SGP, Trump, de Natuur die weer eens een maand voor loopt, Containers met plastic in de Waddenzee. Kortom: al die gebeurtenissen die ieder jaar opnieuw tot een onvergetelijk en uniek jaar maken. Want laten we eerlijk zijn: 2019 was toch zeker weer het allermooiste jaar ooit?

Te zien tot en met 29 december 2019.
speellijst

Kasper van Kooten – Speeltijd
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam, 13 nov 2019.

Kasper trappelt van ongeduld (de klok tikt!) om dit programma te spelen. Zijn tiende! Dit keer niet met fictieve personages, muzikanten of decors, maar slechts met barkruk en microfoon. Voor het eerst kiest Van Kooten voor rauwe stand-up comedy: de naakte waarheid. Hij zal vertellen over zijn missers, zijn geluk, zijn familie, zijn wereld, zijn geloof en zijn verslavingen. Kasper hoopt dit in anderhalf uur te redden, maar of dat genoeg speeltijd is…

Te zien tot en met 15 februari 2020.
speellijst

Op Sterk Water – In Space
Premiere: Diligentia in Den Haag, 15 nov 2019.

‘In Space’ is een geïmproviseerde ruimtereis met de mannen van Op Sterk Water als crew. Gebruik makend van de talenten van het publiek leggen zij elke voorstelling een compleet nieuwe en unieke reis af, met als einddoel een nieuwe thuisplaneet. Wat neem je mee? Wie laat je achter? En wat kun jij dat bruikbaar is op een ruimteschip? Ontdek het in de nieuwste voorstelling van Op Sterk Water: ‘In Space’…

Te zien tot en met 30 mei 2020.
speellijst

Paul Haenen – Haenen brengt vreugde
Premiere: Stadsschouwburg Velsen in IJmuiden, 16 nov 2019.

In de afgelopen vijfendertig jaar vond theater- en televisiemaker Paul Haenen zijn eigen theatergenre uit, waarin hij zijn publiek als visite onthaalt en vermaakt met actuele verhalen, gekke krantenberichten en bizarre ervaringen. Daarbij mocht het publiek ook een eigen duit in het zakje doen. Paul speelde een aantal jaren vooral in zijn eigen Amsterdamse theater. Eindelijk volgt er weer een tournee. En die begint op speciaal verzoek van Paul in ons theater. In ‘Haenen Brengt Vreugde’ laat Paul (begeleid door Margreet Dolman en dominee Gremdaat) ons vol humor, ernst en inzicht genieten van zijn ándere kijk op dezélfde werkelijkheid.

Te zien tot en met 30 mei 2020.
speellijst

Sara Kroos – Verte
Premiere: Stadsschouwburg in Utrecht, 16 nov 2019.

Ze is grof, ze is direct, ze maakt je aan het lachen om de ergste dingen en ze heeft een klein hartje.

Te zien tot en met 30 mei 2020.
speellijst

Categorie: Divers | Meer over: , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.