nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: David Galle, Niet Schieten, Lonneke Dort, Martijn Kardol, Karin Bruers, Gerard Cox

Een overzicht van de premières deze week, met: David Galle, Niet Schieten, Lonneke Dort (foto), Martijn Kardol, Karin Bruers, Gerard Cox.

David Galle – Komt
Premiere: C.C. Stroming in Berlare, 12 nov 2019.

In de tijden waarin iedereen zich een virtuele identiteit kan aanmeten gaat David Galle tegen de stroom in. Hij is niet op tv of online. Hij komt. In het echt.

Op zoek naar de klik zonder muis. Naar het contact zonder stopcontact, een band zonder breedband. Analoog, echt en recht voor jouw neus. Je kan hem aanraken.

Geen gemanipuleerd verhaal vol zelfvertrouwen met alleen maar gefilterde momenten waar zijn schoonste kant goed uit komt.

Neen, dit is het verhaal van een mondige twijfelaar. Dat zie je niet veel meer.
Kom af, want David Galle komt!

Te zien tot en met 20 maart 2020.
speellijst

Niet Schieten – 25 jaar lust en leed
Premiere: Schouwburg De Meerse in Hoofddorp, 12 nov 2019.

Maarten, Arend en Erik doen het nog één keer met z’n drieën. Sinds dit ijzersterke cabarettrio in 1994 Cameretten won, is het een vaste waarde in de theaters. Vooral de bijzondere band die het drietal met de vrouwelijke helft van de bevolking heeft, is een terugkerend thema gebleken. Het doorgronden van het vrouwelijk geslacht blijft hun missie of misschien wel hun passie.

Te zien tot en met 26 mei 2020.
speellijst

Lonneke Dort – Na de lieve vrede
Premiere: Theater Bellevue in Amsterdam, 12 nov 2019.

In Na de lieve vrede pleit Lonneke voor het sneuvelen van die lieve vrede. Over de angst waardoor we confrontaties vermijden, terwijl we ons er juist vol overgave in zouden moeten storten.

Te zien tot en met 27 maart 2020.
speellijst

Martijn Kardol – Welkom
Premiere: Leidse Schouwburg in Leiden, 12 nov 2019.

In dit tweede programma van Martijn staat de voordeur op een kier. Maakt hij hem verder open of gooit ‘ie ‘m dicht?
In ieder geval kun je verwachten dat hij de dagelijkse gang van zaken en de maatschappelijke actualiteit weer zal omzetten in scherp en geraffineerd cabaret.

Te zien tot en met 17 juni 2020.
speellijst

Karin Bruers – Love is wonderful
Premiere: Schouwburg Tilburg in Tilburg, 12 nov 2019.

Nu is het afgelopen met de wild om zich heen schoppende en spugende activistische cabaretiere. Karin verwelkomt je in een warm bad van liefde.

Love is wonderful! was de eerste zin die Karin in haar leven las, op de boekentas van haar oudere broer. ‘Kaatje, wat is love?’, vroeg hij haar te pas en onpas en dan antwoordde ze verrukt: ‘Wonderful’.

‘Kaat, wat is love?’ vroeg-ie haar pas nog. Ze antwoordde bedrukt: ‘Gelul’ en begon aan haar derde chocoladebol. Eten is er genoeg in Karins leven, maar liefde… daar zal ze geen obesitas van krijgen.

Te zien tot en met 31 januari 2020.
speellijst

Gerard Cox – Cox
Premiere: Theater aan de Schie in Schiedam, 12 nov 2019.

Hij is warm, oergeestig, plagend, relevant en actueel. Van Lurelei, Het is weer voorbij die mooie zomer, Toen was geluk heel gewoon tot De Oase Bar, hij is letterlijk en figuurlijk de Éminence Grise van het populaire entertainment. Dit theaterseizoen wordt hij 80 jaar en dat gaat hij vieren.

Gerard Cox is The Last man standing van zijn generatie, Frans Halsema, Robert Long, Adèle Bloemendaal, Leen Jongewaard velen ontvielen hem. Samen met een band van Jean-Louis van Dam laat de oude grijze baas zien en horen dat de vulkaan nog steeds niet is uitgebrand. Want Gerard laat zich niet vertellen wat hij wel en niet mag zeggen. Cox zijn humor, openheid en talent is relevanter dan ooit, de vrijheid van meningsuiting heeft nog nooit zo onder druk gestaan als nu.

Te zien tot en met 4 februari 2020.
speellijst

foto: Joshua Bakarbessy

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.