www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Martine Bijl wint NS Publieksprijs 2019

Martine Bijl heeft postuum de NS Publieksprijs 2019 gewonnen voor haar boek Rinkeldekink. Dit werd vanavond bekend gemaakt in De Wereld Dendert Door. In het boek beschrijft Bijl de gevolgen van de hersenbloeding, die haar vier jaar voor haar dood trof.

De andere genomineerden waren Taal voor de leuk van Paulien Cornelisse, Pessimisme kun je leren! van Lévi Weemoedt, Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer, Otmars zonen van Peter Buwalda en Wees onzichtbaar van Murat Isik. De winnaar krijgt een sculptuur van Jeroen Henneman en 7500 euro.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...