www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Schouwburg Amphion en Westlandtheater De Naald zijn theater van het jaar

Schouwburg Amhpion in Doetinchem en Westlandtheater De Naald uit Naaldwijk zijn uitgeroepen tot Theater van het Jaar 2019, respectievelijk in de categorie Grote theaters (meer dan 450 stoelen) en Kleine theaters (minder dan 450 stoelen). De winnaars werden vandaag bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse Theaterbeurs van de Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP).

De andere genomineerde theaters voor de VVTP Theater van het Jaar 2019 categorie Groot waren verder De Goudse Schouwburg (Gouda), DeLaMar Theater (Amsterdam), Chassé Theater (Breda), Koninklijk Theater Carré (Amsterdam), Parkstad Limburg Theater (Heerlen) en Theater De Stoep (Spijkenisse). In de categorie Klein waren ook Theater de Speeldoos (Baarn), Cultuurcentrum Griffioen (Amstelveen), Diligentia (Den Haag) en Theater Walhalla (Rotterdam) genomineerd.

De winnaar van de Theater van het Jaarprijs neemt een speciaal vervaardigde stoel – ontworpen door Carla Janssen Höfelt – in ontvangst en houdt deze prijs een jaar bij zich. Daarna gaat de stoel naar de volgende winnaar.

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.