www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

“De eerste sneeuw” van Jan De Wilde voor het eerst op vinyl

Het lied “De eerste sneeuw” van de Vlaamse kleinkunstzanger Jan De Wilde verschijnt voor het eerst op vinyl: het komt op 10 januari uit op 700 exemplaren, geperst op wit vinyl, een toepasselijke verwijzing naar witte sneeuw. Op de B-kant van de plaat staat “Walter (ballade van een goudvis)”

Het nummer is volgend jaar 30 jaar oud is en initiatiefnemer, BLP Records, wil dit jubileum zo vieren.

Oorspronkelijk is het een nummer van de Belgische liedjesschrijver, zanger en schrijver Lieven Tavernier, maar het was De Wilde die het lied onsterfelijk maakte – het verscheen op het album “Hè hè” met Henny Vrienten als producer.

“De eerste sneeuw” kan al op voorhand gereserveerd worden via de site van Jan De Wilde.
www.jandewilde.net

Het is niet de eerste keer dat een klassieker uit de Vlaamse kleinkunst wordt heruitgebracht op vinyl: eerder dit jaar verschenen het lied “Tim” van Wim De Craene alsook zijn eerste drie elpee’s (“Wim De Craene”, “Brussel” en “Alles is nog bij het oude”) opnieuw op vinyl.

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...