www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Nieuw album: Alex Roeka

Deze maand verschijnt het nieuwe album van Alex Roeka, Rauwe Genade.

Roeka trok zich na 25 jaar muziekleven terug in een Zeeuws dorp om tot rust te komen, na te denken en nieuwe songs te schrijven. Af en toe kwam er een bekende bij hem langs in zijn tijdelijke onderkomen. Ook stuitte hij op interessante onbekenden en allerlei situaties. Die leverden allemaal inspiratie voor liedjes. Slechts in één lied (Zeeuwse Wind) komt de eilandenrijke provincie zelf ter sprake.

De spreekwoordelijke Zeeuwse ‘zunigheid’ blijft volkomen achterwege, want Roeka handelt zoals altijd weer uit overvloed en geeft de luisteraar vijftien nummers vol stof om over na te denken. Waar in bepaalde kringen wordt afgegeven op Poolse arbeidsmigranten, daar neemt Roeka het juist voor hen op met de lofzang De Polen. Zij waren het die hem bij een lekke band tijdens een fietstocht niet alleen de helpende hand maar ook drank en spijzen toestaken. Ook de liefde met het weemoedig stemmende Diep aan je gehecht over zijn vriendin. We leven in een tijd vol religieuze twisten. Roeka’s absurdistische geloofslied Credo voor een leeg hoofd kan in potentie de nodige nuance én humor aanbrengen in elk debat.

Roeka toert momenteel met het gelijknamige theaterprogramma, waarin naast de verhalen het album integraal ten gehore zal worden gebracht.
speellijst

Tracklist:
1. Zanger Van Leven, Liefde En Dood
2. Zeeuwse Wind
3. De Straat Van Genade
4. Bachata Van De Oude Liefde
5. Diep Aan Je Gehecht
6. Wereld Op Drift
7. Lied Voor A.
8. Dans #1
9. De Polen
10. Credo Voor Een Leeg Hoofd
11. Iwan
12. Mijn Laatste Tocht
13. Wat Wil Je Eigenlijk Met Mij?
14. Nog Even
15. Dans #2

Categorie: CD | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...