www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

25 jaar De Sandwich met Jacques Klöters

In 2020 bestaat het radioprogramma De Sandwich van Jacques Klöters 25 jaar. In 1995 begon het programma met een uur vóór en ná het programma ‘Muziekmozaïek’ van Willem Duys. Daar dankt het programma zijn naam aan.

‘Muziekmozaïek’ werd opgevolgd door ‘Mezzo’ en nog veel later ‘Andermans Veren’, het programma heeft ook een periode drie uur aaneengesloten geduurd, is verplaatst van omroep én van Radio 2 naar Radio 5. Stabiele factor was altijd presentator Jacques Klöters, die elk uur opent met een gedicht, gevolgd door een zeer gevarieerde muziekkeuze.

Om het 25-jarige jubileum te vieren is aan de luisteraars van De Sandwich gevraagd om hun herinneringen aan een lied, dat ze voor het eerst bij De Sandwich hoorde, te delen. Op 5 januari wordt in een speciale uitzending de mooiste muziek uit 25 jaar De Sandwich uitgezonden en worden er herinneringen opgehaald. De rest van het jubileumjaar wordt er per uitzending één bijzonder lied uitgelicht die door de enthousiaste luisteraars is ingestuurd met hun motivatie.
www.nporadio5.nl/desandwich/

De Sandwich is elke zondag te horen van 9.00 tot 10.00 uur en van 11.00 tot 12.00 uur op NPO Radio 5.

foto: AVROTROS

Categorie: Op de radio | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.