nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Koos Meinderts, Jules Deelder, Tijl Beckand

Op woensdagavond 13 mei houdt Koos Meinderts de Annie M.G. Schmidtlezing 2020. In het Kinderboekenmuseum in Den Haag zal hij zijn visie geven op actuele ontwikkelingen in de kinder- en jeugdliteratuur. De titel van zijn lezing luidt: Het land waar grote mensen wonen.
meer info

In concertgebouw De Doelen in Rotterdam is er op 31 december een publieke herdenking ter nagedachtenis van Jules Deelder. Deze volgt op het afscheid dat in besloten kring zal plaatsvinden. De familie van Jules Deelder zal aanwezig zijn bij publieke herdenking. Er is live muziek en verschillende sprekers.
Meer info:
www.dedoelen.nl

Tijl Beckand deed niet mee aan maestro, maar dat weerhoudt hem er niet van om te gaan dirigeren: voor een nieuwe zesdelige serie van AVROTROS gaat Beckand een orkest dirigeren, dat de Negende Symfonie van Beethoven speelt. De reeks kadert in het feit dat het in 2020 het 250 jaar is geleden dat de componist werd geboren.

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.