nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Freek de Jonge is Taalstaatmeester van 2019

Freek de Jonge is uitgeroepen tot Taalstaatmeester van 2019 in het NPO Radio 1-programma De Taalstaat. De verkiezing is een initiatief van het programma en het Genootschap Onze Taal. De andere genomineerden waren politiek commentator Wilma Borgman en voorzitter van de Onderzoeksraad voor Ongevallen Jeroen Dijsselbloem.

Er werd gezocht naar de man of vrouw die zich dit jaar het beste heeft uitgedrukt in gesproken en/of geschreven woord: woordkunstenaars met de pen of met de stem. Inzendingen leverden een longlist op van twaalf personen. Een jury koos drie genomineerden waarop het publiek kon stemmen. Freek de Jonge won met 39% van de stemmen. Uit handen van juryvoorzitter René Appel ontving hij de Taalstaatmeesterpenning.

Categorie: Prijzenfestival | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.