nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Jeroen van Merwijk

In januari verschijnt het nieuwe boek van Jeroen van Merwijk, ‘Was volgend jaar maar vast voorbij’.

De afgelopen maanden stond van Merwijk in de theaters met zijn gezongen oudejaarsconférence, Was volgend jaar maar vast voorbij. Dit resulteerde in zijn gelijknamige nieuwe boek.

“Een jaar geleden begon cabaretier en liedjeszanger Jeroen van Merwijk een even unieke als gewaagde onderneming: het dagelijks schrijven van een op de actualiteit gebaseerde liedtekst. In ‘Was volgend jaar maar vast voorbij’ worden de 365 teksten gebundeld, aangevuld met citaten uit de meest in het oog springende reacties die hij kreeg na plaatsing van de teksten op Facebook.

In de liedteksten geeft hij op unieke wijze commentaar op de gebeurtenissen die hem die dag het meest opvielen. Soms poëtisch, soms ironisch, nu weer absurd en dan weer hilarisch, maar altijd met inachtneming van de kwaliteit, goede smaak en zin voor rechtvaardigheid die van Merwijk al meer dan dertig jaar lang tot één van de meest toonaangevende cabaretiers van het land maken.

‘Was volgend jaar maar vast voorbij – 365 dagen op rijm’ wordt uitgebracht door Uitgeverij Brooklyn.
Was volgend jaar maar vast voorbij

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...