www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: De Gestampte Meisjes, Fuad Hassen, Waardenberg en De Jong, Frans Mulder en Diederick Ensinck

Een overzicht van de premières deze week, met: De Gestampte Meisjes, Fuad Hassen, Waardenberg en De Jong (foto), Frans Mulder en Diederik Ensinck.

De Gestampte Meisjes – F*ke it
Premiere: Stadsschouwburg in Utrecht, 6 jan 2020.

Drie showgirls die alles perfect voor elkaar lijken te hebben. Jong, mooi, succesvol en de wereld ligt aan onze voeten. Maar is dat wel écht zo? Durven we nog eerlijk te zijn of moeten we blijven liegen en altijd blijven lachen? Als er kleine barsten ontstaan proberen we dit uit alle macht te verbergen, want ‘the show must go on’. Hoe lang kunnen wij blijven faken en waneer halen onze leugens ons in? Wat schuilt er werkelijk achter onze stralende gezichten?

Te zien tot en met 16 mei 2020.
speellijst

Fuad Hassen – Remmende voorsprong
Premiere: Diligentia in Den Haag, 10 jan 2020.

In zijn derde comedyshow gaat Fuad op die voet verder. Fuad is nou eenmaal een man van kleine zaken, die hij vervolgens op onnavolgbare wijze opblaast en uitspeelt. Futiliteiten zijn aan Fuad welbesteed. Wat als er een klein dingetje net anders was verlopen? Was de wereld dan anders? Zijn die kleinste gebeurtenissen of uitvindingen dus toch belangrijk? En zijn het dan nog wel kleine dingetjes?

Te zien tot en met 10 juni 2020.
speellijst

Waardenberg en De Jong
Premiere: Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, 11 jan 2020.

“Waardenberg en De Jong zijn terug. We zien hun typerende theater, opnieuw gewogen, samen met regisseur Jeroen De Man en mèt gebruik van de oorspronkelijke decors en rekwisieten; een wand vol overhemden, een springkussen, een patatzaak, een ouderwets stinkende brommer…?

Waardenberg en De Jong kijken om. Ze verbazen zich over wat ze ooit allemaal maakten in het theater (1987-1999). Om nu al die oude acts klakkeloos op te voeren, dat is ook weer zoiets. Leuk voor de fans, maar, vragen de heren zich af: willen we dat? De tijden zijn veranderd. Laat het Rotterdamse duo, dat furore maakte met absurde acts en waaghalzerij zich iets ontzeggen? Durven ze nog op grote hoogte een stalen balk te schilderen? Laten ze zich beperken door de soms doorgeschoten censuur?

Een wild aan elkaar gelijmd theaterprogramma bestaande uit een bizarre mix van oude acts en nieuwe vondsten.

Te zien tot en met 11 februari 2020.
speellijst

Frans Mulder, Diederick Ensinck – Een halfje Purper – Brieven aan mijn hond
Premiere: DeLaMar in Amsterdam, 11 jan 2020.

Frans heeft voor bijna de hele Nederlandse theaterwereld teksten geschreven. Diederick vroeg zich af waar al dat materiaal is gebleven. ‘Op lp’s, cd’s, dvd’s, YouTube, in schoenendozen op zolder en in de krochten van mijn laptop’, zei Frans.

‘Mag ik daar eens rondkijken?’, informeerde Diederick. ‘Be my guest’, antwoordde Frans. Diederick zocht en vond een schat aan beeldschone en geestige liedjes en conferences, die Frans schreef voor onder anderen Simone Kleinsma, Karin Bloemen en Adèle Bloemendaal.

‘Hier moét een programma van gemaakt worden!’, riep Diederick enthousiast. ‘Even met m’n hond overleggen’, zei Frans. ‘Hoezo?’, wilde Diederick weten. ‘Dat vertel ik je later’, zei Frans.

Te zien tot en met 29 maart 2020.
speellijst

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.