nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Erhan Demirci, Han Coucke, Latif Ait, Yvonne van den Eerenbeemt, Kiki Schippers

Erhan Demirci, Han Coucke en Latif Ait gaan een voorstelling maken voor (anderstalige) nieuwkomers: De Leeuwen van Vlaanderen. Hierin gaan ze op zoek naar de oorsprong van onze Vlaamse cultuur. En hoe kunnen ze dat beter dan door een reconstructie van hét verhaal der Vlaamse verhalen: ‘De leeuw van Vlaanderen’ van Hendrik Conscience. Het heldhaftige verhaal van de Guldensporenslag uit 1302 wordt als hefboom gebruikt om het gedrag, de taal en de cultuur van de Vlamingen beter te kunnen begrijpen. De speellijst verschijnt weldra online.
www.deleeuwenvanvlaanderen.be

Op 20 januari, Blue Monday oftewel de meest depressieve dag van het jaar, vindt in Theater aan de Slinger in Houten het vijfde Depressiegala plaats: tijdens deze feestelijke avond vragen cabaretiers, auteurs en deskundigen aandacht voor depressie. Ze vertellen over hun eigen ervaringen met een depressie of bieden nieuwe inzichten in de ziekte. Yvonne van den Eerenbeemt zorgt die avond voor de komische noot. Daarnaast zijn er nog optredens en gesprekken met o.a. Frank & Rogier, Kathelijne Schelfhout en Dilan Yurdakul. Meer info en kaarten:
www.depressiegala.nl

Kiki Schippers treedt op 1 maart op bij de ‘Smartlappenkaraoke – voor het zingen de kerk in’, het jaarlijkse meezingspektakel in Paradiso Amsterdam. Die namiddag bezingen artiesten zoals de Schippers, Peter te Bos, Lucas Hamming en en Brownie Dutch onder begeleiding van de Smartlappenkaraoke Live Band hun liefde voor smartlappen en brengen ze nummers van o.a. Wim Sonneveld, Ramses Shaffy, Willy Alberti, Johnny Jordaan en Tante Leen. Voor meer info:
www.paradiso.nl

Categorie: Divers | Meer over: , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...
Mastodon