nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Nieuw seizoen RAMBAM met Farbod Moghaddam

Vanavond start het nieuwe seizoen van RAMBAM. Een nieuw gezicht daarbij is Farbod Moghaddam, winnaar van het Leids Cabaret Festival 2018. Ook Yora Rienstra maakt nog steeds deel uit van de ploeg, samen met Sophie Frankenmolen en Filemon Wesselink.

RAMBAM probeert op creatieve wijze te onderzoeken of bepaalde zaken wel eerlijk zijn. Als zaken aan het licht komen die niet in de haak zijn, slaan de makers van RAMBAM altijd met ongelijke munt terug. In het programma worden consumentenzaken op experimentele, humoristische en confronterende wijze behandeld. Bedrijven en personen worden in de val gelokt en er wordt gewerkt met verborgen camera’s.

De eerste aflevering gaat over IENS, de site voor restaurantrecensies, die is overgenomen door TripAdvisor en nu The Fork heet. Veel restaurateurs klagen over hoge kosten die ze aan het platform moeten betalen. En hoe betrouwbaar is The Fork voor de gewone gebruiker? De helft van de restaurants die op Iens stonden vermeld, is ineens van de site verdwenen. De andere helft krijgt wel erg hoge cijfers. Rambam recenseert de recensiesite en start een eigen restaurant met een uniek doel: als enige in Nederland een onvoldoende scoren op The Fork. Dat blijkt nog helemaal niet zo makkelijk.

RAMBAM wordt iedere donderdag uitgezonden op NPO3 om 21u50.

Categorie: Op tv | Meer over: , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...
Mastodon