www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Drs P

In februari verschijnt het boek van Drs P, ‘Zeslettergrepigheid’.

“In augustus 2019 begon met de honderdste geboortedag van Heinz Polzer het Drs. P-jaar. Tot en met zomer 2020 wordt de veelzijdige artiest feestelijk herdacht: Erik van Muiswinkel staat in het theater met ‘Buigt allen mee voor Drs. P’, er worden documentaires aan de Drs. gewijd, en onlangs verschenen het nieuwe Drs. P Jaar- en bewaarboek en de bladmuziek van zijn leukste liedjes.

En nu zijn daar de verzamelde ollekebollekes: de versvorm die Drs. P begin jaren ’70 in Nederland introduceerde en als geen ander beheerste. Een unieke bundeling van ruim veertig jaar toewijding aan een technisch veeleisende vorm, waar de Drs. al zijn humor, vernuft, vaardigheid en vindingrijkheid in kwijt kon.”

‘Zeslettergrepigheid’ wordt uitgebracht door Nijgh & Van Ditmar. Het betreft een aangevulde versie van het gelijknamige boek uit 2009. Oorspronkelijke samenstelling Cees van der Pluijm, aanvullend Michèl de Jong.
Zeslettergrepigheid

Update verplaatst naar maart 2020.
Update verplaatst naar mei 2020.
Update verplaatst naar juni 2020.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...