nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Opslaan Als: de serie van Eva Crutzen

Vanaf 15 maart kan je kijken naar de nieuwe serie ‘Opslaan Als’ van en met Eva Crutzen. Zij heeft haar gelijknamige theaterprogramma omgebouwd tot een inventieve driedelige comedy. Net als haar theaterprogramma bestaat de televisieserie uit monologen die je aan het denken zetten, afgewisseld met komische scènes, sketches en muziekvideo’s.

In de tv-serie Opslaan Als – met gastrollen voor o.a. Hadewych Minis, Christine de Boer (Yentl & de Boer), Martijn Hillenius en Rapper Donnie – volgen we Eva die na acht jaar relatie gedumpt is en grip probeert te krijgen op haar leven. Ze wil erachter te komen hoe haar hoofd werkt. Waarom onthoudt ze alleen de leuke momenten met haar ex en zwelgt ze in liefdesverdriet? Waarom vergeet ze steeds meer hoe de stem klinkt van haar moeder die stierf aan kanker toen ze 11 was? Waarom onthouden we überhaupt wat we onthouden?

Ze vertelt haar verhaal aan iedereen die het horen wil. Of juist niet horen wil. Tegen random mensen in de lift, tegen het Chinese meisje bij de nagelsalon, tegen een random opa in het bejaardentehuis. Het unieke van deze vertelling is dat het verhaal doorloopt, maar de locatie steeds wisselt.

Tussendoor vinden komische en absurde scènes plaats. Zo neemt Eva een date mee naar huis met wie ze ontzettend ongemakkelijke seks heeft, figureert ze in een fantasyfilm in een green screen studio als onooglijke goblin en raakt ze stomdronken op een babyshower. Ook kruipt Eva zoals we van haar gewend zijn in de huid van meerdere personages zoals de Limburgse spirituele lerares Isabel, de zonnebankgebruinde zangeres van het Nederlandse levenslied Rafaella en de plat Rotterdamse ballerina van haar muziekdoosje. Het poppetje slaat alles gade wat Eva doet en geeft op alles droog Rotterdams commentaar.

Regie is in handen van Tim Kamps. Opslaan Als, de serie wordt uitgezonden op NPO3 om 22.30 uur.

Categorie: Op tv | Meer over: , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...