www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Toon Hermans-lezing in Sittard

Op 22 april is het 20 jaar geleden dat Toon Hermans is overleden. Daarom zal Jos Engelen twee lezingen over Toon Hermans geven in Oos Zittesj Hoes in Sittard.

De eerste lezing, op 30 januari, gaat over de Sittardse jaren van Toon Hermans: “Teun en Zitterd 1: inein verweven 1916-1946”. Hierin wordt er een constructie gemaakt van Toon in de periode 1916 tot 1946, de indrukken die de jonge Toon in Sittard opdeed, wat hij meemaakte en opmerkte en dit in zijn herinnering opsloeg om later te gebruiken. De ruim 30 jaar die Toon in Sittard doorbracht, bleken immers een onuitputtelijke inspiratiebron te zijn voor zijn werk op het toneel, zijn liedjes en boeken.

Voor de lezing kreeg Engelen de hulp van o.a. Stichting Toon Hermans, van Mevr. op de Kamp, het Stadsarschief, de Mander, Omroep Zuid en Harie Bronneberg en baseerde hij zich ook op het boek ‘Teun Toon’ van Harrie op den Kamp.

De tweede lezing “Teun en Zitterd” vindt plaats op 5 november – meer details hierover worden later nog bekend gemaakt.

Meer info:
www.verenigingsittardsverleden.nl

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...