nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: De Fransse Eijkel, William Boeva

Een overzicht van de premières deze week, met: De Fransse Eijkel (foto), William Boeva.

De Fransse Eijkel – Subtropique
Premiere: Diligentia in Den Haag, 1 feb 2020.

Subtropique is een absurdistische en humorvolle cabaretperformance waarin een afspiegeling van de wereld wordt geschetst binnen de muren van een surrealistisch subtropisch zwemparadijs en wellness resort. Laat je op ongedwongen wijze meevoeren naar een exotische samenleving vol onzekere paradijsvogels, tropisch opblaasfruit, nationalistische badmeesters, filosofische gymnasten en uitvouwbare cocktailparasolletjes. Een muziektheateravond waarin maffe danspasjes en briljante parodieën worden afgewisseld met aroma’s van eucalyptus, chloor en patchouli.

Te zien tot en met 20 mei 2020.
speellijst

William Boeva – B30VA
Premiere: Arenbergschouwburg in Antwerpen, 1 feb 2020.

William Boeva is 30 geworden. Dertig. Toen we hem vroegen wat hij daarvan vond, riep hij: ‘Ik ben nog altijd jong!’ Daarna bekogelde hij ons met flippo’s en Pokemonkaarten.
En daar wringt dus het schoentje: 30 jaar. Nog niet oud, maar ook niet echt jong meer. Er wordt namelijk zoveel verwacht van iemand die 30 is. Heb je al een huis? Ga je trouwen? Heb je kinderen? Heb je een extra oplader voor je smartphone?

Wat dan met al het leuks dat tot je 29ste wel nog gewoon mocht? Waarom mag je plots niet meer last-minute afspreken met vrienden en in het midden van de nacht take-away bestellen? Waarom is Nintendo-merchandise verzamelen opeens voor kinderen? ‘En ja, ik weet ook wel dat die lege pizzadozen buitengezet moeten worden, maar ik heb er een fort mee gebouwd en dat is ook waardevol!’

Is zijn leven nu voorbij? Of stelt hij zich aan en moet alles nog beginnen?

William voelt aan alles dat hij nu zijn leven echt in handen moet nemen, want het is nog niet te laat! Denkt hij.

Het is tijd om afscheid te nemen van de oude William…

Te zien tot en met 28 mei 2020.
speellijst

foto: Thijs Maas

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.