nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Elke Vierveijzer, Sidney Schmeltz, Jeron Dewulf, Alex Roeka

Een overzicht van de premières deze week, met: Elke Vierveijzer (foto), Sidney Schmeltz, Jeron Dewulf, Alex Roeka

Elke Vierveijzer – Lucht
Premiere: Goudse Schouwburg in Gouda, 7 feb 2020.

Na ‘Om te janken zo mooi’ en ‘Zonder Genade’ is het tijd voor LUCHT. Een veelzijdig theaterconcert over aanpassing en ontsnapping. Over eindeloos doorgaan en stilvallen. Over het dicht-gegespte harnas dat ons houvast geeft. Wat haar kenmerkt? Met een geheel eigen stem gaat ze in LUCHT via muzikale verhalen en stijlen op zoek naar de waarheid. Soms met een poppy sound, soms met het klassieke theaterlied, dan weer met opzwepende donkere elektronica, één ding is duidelijk, de liederen zijn stuk voor stuk kogels die u onmogelijk kunt ontwijken. Beloftes, gedachten, angsten, observaties en vragen. Aan wiens maatstaven wordt er nou precies voldaan? En wat als er één knoop van het keurslijf springt? Rauw, eerlijk en kwetsbaar. Een theaterconcert dat nog lang na zal zinderen.

Te zien tot en met 11 juli 2020.
speellijst

Sidney Schmeltz – Hooggeleid
Premiere: KAF in Almere, 7 feb 2020.

Met uitspraken als: ‘Ik ben hooggeleid, G!’ en ‘Ik steel van die rijke tatas’ maakte Sidney Schmeltz van zichzelf een internetfenomeen. Tegenwoordig werkt Sidney ook in de cabaret-wereld en presenteert hij tijdens deze première een tour door zijn eigen ‘hooggeleide’ leven. Maak kennis met zijn verleden, zijn heden en zijn visie op de toekomst. Stilstaan is geen optie. Stilzitten trouwens ook niet. Hij zet graag een boompje op, maar zijn gulle hart is ook bereid die boom te delen. Door zijn opvallende uitspraken, bizarre anekdotes en unieke lach heeft hij het publiek in zijn greep. Laat je veroveren door zijn spontaniteit en humor en kom kijken naar een dikke show. Skippiebaldik. Met intilligentiedingen. Want één ding blijft een feit: zijn leven is hooggeleid.

Te zien tot en met 21 mei 2020.
speellijst

Jeron Dewulf – Er was eens… Jeron Dewulf
Premiere: C.C. Merksem in Merksem, 8 feb 2020.

Het leven is geen sprookje, dat weet iedereen. Maar soms verwachten we wel nog een prins op het witte paard, of zouden we stiekem graag een kabouter tegenkomen die ons drie wensen gunt. In “Er was eens… Jeron Dewulf” toetst Jeron de harde realiteit aan het parallelle universum van de sprookjes. We gaan lachen met wolven, prinsessen en opgegeten grootmoeders en heel misschien eindigt de avond wel met “en ze leefden nog lang en gelukkig”.

Te zien tot en met 24 april 2020.
speellijst

Alex Roeka – Rauwe genade
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam, 9 feb 2020.

Na ruim veerig jaar in steden te hebben gewoond, trekt zanger Alex Roeka zich door omstandigheden gedwongen terug in een Zeeuws dorp. Gevraagd en ongevraagd komen familie, vrienden, verdwaalde randfiguren en schimmen uit het verleden de stilte verstoren met hun verhalen, herinneringen, vragen, verwijten, hun vreemde gedachtespinsels, ideeën en plannen. Deze combinatie van landelijke rust en menselijk rumoer is blijkbaar een goede voedingsbodem voor het schrijven, want de liedjes en verhalen komen er bij Roeka weer uit. Meer dan genoeg voor een nieuw theaterprogramma.

Te zien tot en met 4 juni 2020.
speellijst

foto: Saskia Kerkhoff

Categorie: Divers | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon