www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Driedelige documentaire ‘Raymond!’ over Raymond van het Groenewoud

Om te vieren dat Raymond van het Groenewoud op 14 februari 70 jaar wordt en tegelijkertijd een halve eeuw carrière viert als Nederlandstalige rocker en chansonnier, zendt de Vlaamse zender Eén vanaf 13 februari Raymond! uit, een driedelige documentaire over Raymond van het Groenewoud. Het wordt een terugblik op zijn leven en carrière. Dat terugblikken doet hij samen met tal van mensen die een grote rol hebben gespeeld in zijn persoonlijk en professioneel leven.

Drie jaar lang mocht regisseur-muzikant Karel Van Mileghem van het Groenewoud overal volgen en naarmate de vertrouwensband groeide, kwamen alle onderwerpen aan bod, er bleven geen taboes over. Het resultaat? Een bijzonder uniek verhaal waar Raymond, zijn zonen, collega’s en vrouwen uit zijn leven vrijuit praten en geen blad voor de mond nemen.

De documentairereeks drijft op de tonen van Raymonds muziek. De verhalen gaan naadloos over in de nummers die erbij horen, de hits en de onbekende pareltjes. Op zeven locaties met een bijzondere betekenis (één voor elk decennium) herneemt Raymond ook een nummer in een zogenaamde “droom-bezetting”. Zo zijn er onder andere samenwerkingen met Golden Earring, Zwangere Guy, Triggerfinger en Black Box Revelation.

In de eerste aflevering blikt Raymond terug op zijn jeugdjaren. We ontdekken zijn Amsterdamse roots, zijn moeilijke jeugdjaren thuis en op school en ontmoeten zijn enige vriend: Winnie de Pooh. Johan Verminnen en Erik Ven Neygen vertellen over Raymonds eerste stapjes in de muziekwereld.

Raymond! wordt uitgezonden op Eén vanaf 13 februari om 21u30.

Categorie: Op tv | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...