www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Nieuw album van Raymond van het Groenewoud

Raymond van het Groenewoud komt met een nieuw album, ‘Speel’. Het idee hiervoor is ontstaan ergens begin januari 2018, op de luchthaven van Tanger. Daar dwarrelde in Raymond’s hoofd een melodie binnen waar hij van dacht, die schrijf ik op. Dat werd uiteindelijk ‘Je krijgt alles wat je wil’.

Misschien daarvoor, zeker daarna, begon Raymond allerlei flarden, die hij vaak laat passeren, te noteren, vaak eerst op muziekpapier, later op de laptop. En zeker dacht Raymond weer aan zijn heilige filosofie, dat een lied pas kans maakt op eeuwigheid als er een minimum aan treffelijke melodie in zit verwerkt. Dat bleek dus het geval te zijn.

De eerste single van ‘Speel‘ werd ‘Bitter en Bot’. Tekstueel lag dit nummer jarenlang, in gewoon klad-proza, te sluimeren. Van het Groenewoud: “Ik zag mezelf praten tegen mijn pa in de Eeuwige Jachtvelden, en ik gaf hem de raad niet terug te komen, hij zou direct weer groen van ergernis zijn over ’t reilen en zeilen in de mensenwereld.”

Alle liedjes op ‘Speel’ zijn zo compact mogelijk geworden. Iets waar Raymond een duivels genoegen in geschapen heeft, zoals in de goeie ouwe tijd zeg maar. Het ding gezegd krijgen in twee minuten en een beetje, of in drie minuten, of in drie minuten en een beetje. Dat is, voor wie het zich niet bewust is, een mooie prestatie.

‘Speel’ verschijnt op 14 februari, de 70ste verjaardag van Raymond van het Groenewoud, op CD, vinyl en alle digitale platformen.

Tracklist:
1. Speel
2. Bitter En Bot
3. Ze Heeft Geen Stijl
4. Donkere Uren
5. Vrije Val
6. Het Is Zo Fijn Wanneer Je Nergens Aan Denkt
7. Je Krijgt Alles Wat Je Wil
8. Gewoon In Amsterdam
9. Laat Je Niet Doen
10. ‘k Heb Je Graag
11. Tegenwoordig
12. Lekker Eenzaam
13. Ademen

Categorie: CD | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...