www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Willem Vermandere

Willem Vermandere wordt 80 jaar op 9 februari. Naar aanleiding daarvan verschijnt een nieuw boek, Als ’t maar geestig is – prenten en vertellementen.

Het boek is een bundeling van 80 geestrijke gedachten over het leven, gekoppeld aan een selectie van het nieuwste grafisch werk van Vermandere.

“Misschien is het wel ons mooiste West-vlaams woord: ‘geestig’. Dat wil zeggen ‘rijk aan geest’, ’t is meer dan ‘leutig’, ‘leuk’, ‘lollig’, ‘komiek’ of ‘kluchtig’. ’t Is zoveel meer…’t is ‘geestig’.

Kijk, een boek met tachtig vertellementen en tachtig prenten. Beter kan ik mijn tachtigste verjaardag niet vieren. In mijn jonge jaren tekende ik in school al karikaturen van mijn meesters. Ge ziet toch aan al die zotte (en serieuze) posturen dat ik mij ‘jeune’ met dat tekenen, snijden en drukken. Ben ik geen kind van onze expressionistische houtsnijders?

Maar ik heb de vertellementen evenzeer nodig, om mijn gedacht te zeggen over onze gekke wereld. Moet ik al die woorden en druksels nu ook nog uitleggen? Dat is niet te doen. ’t Moet ‘geestig’ blijven.”

‘Als ’t maar geestig is’ wordt uitgebracht door Uitgeverij Lannoo.
Als ’t maar geestig is

Het boek wordt op 13 februari voorgesteld in Diocesaan Dienstenhuis Groenhove in Torhout (BE).
Meer info:
www.groenhove.net

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...