www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Jubileumconcert Ruud Bos

Zestig jaar geleden trad Ruud Bos als pianist aan bij het Leidseplein Cabaret. Voor het Goois Symfonieorkest is dit een reden om deze muzikale duizendpoot te eren met een jubileumconcert.

Meerdere generaties zijn opgegroeid met de onsterfelijke melodieën die Bos maakte voor radio, televisie, toneel, cabaret, film en musical (zoals Zeg ’ns Aaa, De Fabriek, Dagboek van een herdershond). Wereldfaam geniet hij als componist van de liedjes voor De Fabeltjeskrant, een serie die niet alleen in Nederland draaide maar die wereldwijd in veertig landen te zien was.

In eigen land is zijn naam onlosmakelijk verbonden met die van Wim Sonneveld, Jasperina de Jong, Johnny en Rijk, Willeke Alberti, Andre van Duin en een keur aan andere artiesten voor wie hij liedjes schreef en prachtige arrangementen maakte.

Daarnaast schreef hij ook muziek voor attracties van de Efteling (Fata Morgana, Droomvlucht, Villa Volta en De Vogelrok).

Het jubileumconcert vindt plaats in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum op zondagmiddag 1 maart. Solisten zoals Maaike Widdershoven en Wil van der Meer zullen de bekende liedjes zingen en presentatie is in handen van Ivo de Wijs.

Meer info en tickets:
www.mcogebouw.nl

Categorie: Extra voorstelling | Meer over: , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...