nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: René van Meurs, Maartje en Kine, Rundfunk

Een overzicht van de premières deze week, met: René van Meurs, Maartje en Kine (foto), Rundfunk.

René van Meurs – Hunkert
Premiere: Diligentia in Den Haag, 21 feb 2020.

Als het op de liefde aankomt, heeft René van Meurs geleefd, geloofd en geliefd. Met wisselend succes. Deksels op neuzen, meerdere keren gestoten aan dezelfde aantrekkelijke steen, maar altijd vol vertrouwen en zelfspot de borst weer vooruit. Want wat betekent het eigenlijk om lief te hebben, te houden en te verliezen? René weet er alles van en tegelijkertijd ook helemaal niets. Maar hij kan er wèl goed over vertellen. Zoals we van hem gewend zijn, levert dat ook deze keer weer prachtige verhalen vol mooie inzichten, hilarische improvisaties en bovenal enorm veel goede grappen op. Je kunt op zoek zijn naar de liefde, je kunt er naar verlangen of zelfs smachten. René doet daar een schepje bovenop. René van Meurs hunkert. En jij kunt niet anders dan van hem houden.

Te zien tot en met 25 april 2020.
speellijst

Maartje en Kine – Hoge Noot
Premiere: Theater De Veste in Delft, 21 feb 2020.

Magistrale solo’s en muzikale sketches met een flinke dosis humor! Maartje & Kine weten hun publiek te overrompelen met gepassioneerde virtuositeit, instrumentale acrobatiek, verleidelijke charmes en onuitputtelijk speelplezier. Alles wordt gecombineerd met hun geliefde klassieke muziek: van swingjazz, opera en balkan tot gypsy met elektronische invloeden, gebracht met onweerstaanbare flair en ontwapenende zelfspot. Maartje & Kine musiceren door, zélfs als de wereld vergaat. Want als de nood het hoogst is, is de muziek nabij.

Te zien tot en met 7 juni 2020.
speellijst

Rundfunk – Todesangstschrei
Premiere: Oude Luxor Theater in Rotterdam, 22 feb 2020.

Na de pijn van het opgroeien te hebben behandeld, storten de jongens zich in ‘Todesangstschrei’ op de nietsontziende ellende van de naderende dood. Want meteen nadat je je door een jeugd vol dure fouten, zure nederlagen en gure afwijzingen heen hebt geworsteld, ligt er een oude, smerige vriend op de loer die de rest van je leven in je nek zal hijgen: de DOOD. Het wachten daarop is onvermijdelijk begonnen en het enige dat zeker is, is dat-ie elke seconde dichterbij komt. Dat wordt lachen.

Te zien tot en met 28 juni 2020.
speellijst

foto: Corné van der Stelt

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.