nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Bob Fosko overleden

Afgelopen vrijdag is Geert Timmers overleden op 64-jarige leeftijd. Bij het grote publiek was hij beter bekend als Bob Fosko, frontman van De Raggende Manne en Groep Fosko. Daarnaast was hij actief als acteur. Begin 2019 werd uitgezaaide slokdarmkanker bij hem geconstateerd.

Timmers, laten we in het vervolg Fosko zeggen, wordt geboren op 4 oktober 1955 in Baarn. Hij volgt de Academie voor Expressie in Utrecht en gaat vanaf 1982 aan de slag als acteur. Eind jaren tachtig is hij één van de oprichters van de band ‘De Raggende Manne’ dat een reputatie krijgt als podium-act. Optredens waren agressief, snel en niet langer dan 45 minuten, omdat anders uitputting voor band en publiek zou dreigen. Eén van hun bekendste nummers is ‘Poep in je hoofd’.

Met Hakkûhbar scooort hij een nummer één-hit met de gabberhouse-parodie ‘Gabbetje’. Andere formaties waarin hij zingt zijn Gorelev en Groep Fosko.

Met verschillende programma’s is Fosko te zien op theaterfestival De Parade. In 2004 met de band Corrie van Binsbergen, in 2003 met ‘Niks dan rottigheid’ met Maarten van Roozendaal, Beatrice van der Poel en Ingmar Heytze en de opvolger ‘Nog meer rottigheid’ in 2006 met Van Roozendaal en Pierre van Duyl. De laatste voorstelling is op Youtube terug te vinden.

In het theater speelt Fosko in muzikale voorstellingen als Mambo Kings (2003), De Jantjes (2004), My Fair Lady (2006). En in 2009 speelt hij met Marjolein Meijers de laatste voorstelling van De Berini’s, als opvolger van Hanas Kemeling.

Tot op het laatst is hij actief gebleven. Het album ‘Van iets maken word je blij’ dat hij opnam met Groep Fosko verschijnt binnenkort postuum.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.