nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Jules Deelder

J.A. Deelder – Dag & nacht

“Dichter, schrijver, muzikant, performer, nachtburgemeester, levenskunstenaar. Duister, belezen, vol humor. No-nonsene, een wijze zwarte raaf. J.A. Deelder. Het is nog maar zo kort geleden dat hij vijfenzeventig werd. Op 24 november 2019 werd dat uitbundig gevierd, met een staande ovatie in de Doelen. Verdrietig en ook dankbaar moesten we vijf weken later afscheid nemen. Het voelde als een afscheid van een tijdperk.

Vijf jaar geleden stelde Ahmed Aboutaleb, burgemester van Rotterdam, een bloemlezing van Deelders gedichten samen. De democraat Aboutaleb heeft zich bij zijn keuze laten leiden door zijn burgers en brengt daarmee een ode aan een ongekend literair fenomeen.”

Deze editie bevat een nieuw voorwoord van Ahmed Aboutaleb. Verschijnt in juni 2020.

Update: verplaatst naar dec 2020

Categorie: Van het boekenfront | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.