www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Zilveren Raampje voor Doesjka van Hoogdalem

Op 9 maart is Doesjka van Hoogdalem door De Kleine Komedie geëerd met een Zilveren Raampje. Met de uitreiking van het Zilveren Raampje “krijg je een staande ovatie vanwege je betekenis voor het vak, het genre of het theater. Of je nu zichtbaar bent op het podium of werkzaam achter de schermen”. Het Zilveren Raampje is eerder uitgereikt aan NUHR en Diederik van Vleuten.

Van Hoogdalem werd op het podium verrast toen ze aan het werk was in De Kleine Komedie voor de televisieregie van Flip & De Noormannen. In het verleden registreerde ze voorstellingen van Daniël Arends, Najib Amhali, Patrick Laureij, Wim Helsen, Micha Wertheim, Henry van Loon, Ali B. en vele anderen.

Vivienne Ypma, directeur van De Kleine Komedie, over de toekenning van het Zilveren Raampje: “Doesjka van Hoogdalem maakt uitstekende registraties met visie en zeggingskracht. Dankzij de kwaliteit die zij levert kunnen makers die een breed publiek verdienen, zich ook in optima forma aan een breed publiek tonen. Het Zilveren Raampje is een eerbetoon aan haar ambachtelijk gemaakte televisieregistraties die van grote betekenis zijn voor het cabaret in Nederland en De Kleine Komedie. Cabaret dankt haar populariteit onder meer aan de omroepen die ruimte en geld beschikbaar stellen om cabaretiers te presenteren. Een goede registratie is belangrijk voor de naamsbekendheid van de cabaretier. En voor het genre. Vakmensen als Doesjka zorgen ervoor dat (jonge) talenten de kans krijgen gezien te worden en zich verder te ontwikkelen.”

foto: Joris van Bennekom

Categorie: Prijzenfestival | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.